В Барселона са уверени вече цяло лято, че ще успеят да регистрират всичките си нови звездни попълнения. Пред „блаугранас“ е и лошият пример от миналата година, когато имаха сериозни трудности с това начинание, като сега би трябвало да са извлечени необходимите поуки. За жалост на „лос кулес“ може отново да се появят известни проблеми, пишат медиите в иберийската страна.

Причината е разлика в тълкуването на приходите, които са представили каталунците. След продажбата на няколко актива, Барселона включи в своите изчисления приход от 667 милиона евро. Въпреки това действителната сума, която Барселона е получил е 517 милиона евро – разликата от 150 милиона евро се приписва на капиталовите печалби, с други думи казано размера на печалбата, реализирана от актива.

БГНЕС / BGNES
6 снимки

Според Cadena Cope, цитирана от Sport, Ла Лига не включва капиталовите печалби в своите изчисления и това оставя Барселона със 150 милиона евро по-малко от това, което смяташе, че реално има. Това застрашава в голяма степен способността на клуба да регистрира новите си играчи.

Все още не е ясно точно колко далеч е Барселона от гледна точка на регистрирането на новите си попълнения, но в сряда вечер излязоха новини, че клубът се е срещнал с агентите на Жерар Пике и Серхио Бускетс, за да обсъди тяхно намаляване на заплатите.

18 снимки

Освен гореизброената антикризисна мярка има голям шанс Барселона да продаде още 24,5% от Barca Studios, за да донесе допълнителни 100 милиона евро на клуба.

Със сигурност ситуацията изглежда много по-объркана, отколкото президентът Жоан Лапорта би искал. Ако Барселона се затруднява да регистрира играчи, това ще развали в особено голям размер оптимизмът, който се възцари в клуба в последните седмици.