Прокуратурата в Барселона иска отново да бъде отворен случаят с чернодробната трансплантация на бившия играч на Барселона и актуален секретар в клуба Ерик Абидал, съобщава El Mundo. От обвинението настояват да бъде извършено ново разследване, тъй като се съмняват в нередности в цялата операция, осъществена през 2012-а година.

През изминалата 2017-а година бе проведено ново разследване, тъй като имаше съмнения за нелегален трафик на органи. Тогава разпитан бе и бившият президент на каталунците Сандро Росей. След повече от година следствени действия бе заключено, че няма данни за наличие на извършено престъпление. Междувременно от Националната организация за трансплантации също обявиха, че цялата процедура, на която се е подложил Абидал, е била в съответствие със закона. Това потвърдиха и от клиниката в каталунската столица.

Според El Mundo Прокуратурата сега счита, че има съмнения в идентичността на лицето, което е дарило черен дроб (братовчед на Абидал), както и се съмнява дали в действителност се касае за безкористен акт, както се тиражира в медиите.  


Още новини: 

Трансплантацията на Абидал е извършена съгласно закона

Абидал с повече от справедлив гняв към испанските медии

Барселона отрече обвиненията за Абидал

Фондацията на Ерик Абидал също отхвърли обвиненията