Рафиня Алкантара намекна, че може да остане в Барселона през новия сезон,но последната дума е на старши треньора Ернесто Валверде.

„Преживяването ми в Интер бе невероятно. Докоснах се до един стил на игра и един език, който не познавах до този момент. За мен най-важното бе да се върна да играя на най-високо ниво след моята контузия. Знаех, че най-важното е да се адаптирам възможно най-бързо. Благодарение на моите съотборници и феновете бях посрещнат много добре и успях да си върна увереността във футбола“, коментира Рафиня в интервю пред вестник „Lance“.

„Аз имах голям късмет, че се формирах в Ла Масия, където научих много неща за футбола. Барселона е отборът, в който се изградих като футболист и човек. За мен Барселона е най-добрият отбор в света“, добави халфът.

„Чувствам се перфектно. Тренирам много усилено, за да бъда във форма. Във футбола не трябва да се изключва нищо. Сега съм футболист на Барселона. Все още не съм имал среща с никой от спортно-техническия щаб, но аз ще се явя на първата тренировка на отбора, която е насрочена за 11 юли. Ще видим какво ще се случи. Подготвен съм за всичко. Не изключвам възможността да остана в Барселона“, каза още Рафиня Алкантара.