Хърватинът Иван Ракитич започна да се превръща в един от най-значимите чужденци, играли в модерната историята на Барселона. Той е записал 218 мача, 30 гола и 12 спечелени титли с каталунския отбор за четирите си години в клуба.

През това лято Ракитич бе част от тима на Хърватия, който стигна до финала на Световното първенство в Русия.

Сега хърватинът бе част от представянето на новата видеоигра "Дестъни 2". Ето какво каза пред журналисти хърватинът.

"Радвам се на всеки миг в живота си. Радвам се, че бях поканен да представя тази видеоигра - за мен това е гордост. Гледам да се радвам на тези интересни неща извън терена", каза Ракитич.

"Никога не съм се колебаел дали да остана в Барса. Аз съм в най-добрия отбор в света. Да представям Барса е нещото, което искам и което мога да имам. Чувствам се добре, доволен и с голямо желание. Барса е нещо различно, уникално. Не остават думи, за да опиша това специално чувство. Този клуб гради историята си толкова много години, превръщайки се в най-добрия в света. Всички футболисти искат да бъдат част от този клуб", добави още халфът.

"Вече имам контракт тук до 2021г. Надявам се да "тичам" редом до Меси още дълго време. Дано да остана още. Имам огромно желание. Искам да се наслаждавам на всяка тренировка, на всеки мач", каза още Ракитич.