През последните седмици се заговори много усилено за възможността Иван Ракитич да напусне Барселона и да премине в Интер. В Италия вече се заговори за възможно споразумение между „нерадзурите“ и халфа, но действителността е много различна, пише „Marca“.

На първо място Ракитич не иска да ходи в италианския клуб. Както многократно е повторял, въпреки че много не са му повярвали, идеята на хърватина е да продължи своята кариера в Барселона.

Със сигурност има посредници, които са предложили полузащитника на Интер, а на „нерадзурите“ им харесва възможността да привлекат хърватина. Тези контакти обаче не са били официални.

Ракитич иска да продължи да играе в Барселона по няколко причини. Той е щастлив в отбора, който се стреми да спечели всички възможни трофеи, нещо, което много малко тимове в Европа могат да направят. В допълнение Иван е неизменен титуляр при Ернесто Валверде. Треньорът има пълно доверие на халфа. Не трябва да забравяме, че съвсем наскоро Валверде поднови своя договор с Барселона и това е важен аспект от гледна точка на футболиста. На лично ниво той се наслаждава на града и живота си в каталунската столица.

Факторът, който поражда съмнения е финансовият. Ракитич може да печели много повече пари в някой друг европейски отбор. Това обаче не е достатъчно силна причина, която да накара Ракитич да напусне „Камп Ноу“. Освен това каталунците вече обмислят идеята за подновяването на неговия договор с последващо увеличение на възнаграждението. Със сигурност това няма да се случи до края на настоящия сезон. Въпреки това, намернието на шефовете на Барселона е да обърнат внимание на хърватина още през следващите месеци.

А Ракитич не бърза. От тук до края на сезона той няма да предприеме никакви стъпки. Иван ще очаква решението на шефовете на Барселона. Ако през лятото получи интересна оферта, може да я проучи, но трябва да се има предвид, че много малко клубове в Европа са наистина привлекалтелни за хърватския футболист.