Хърватският футболист Иван Ракитич призна, че през лятото е имал оферта от Пари Сен Жермен, но е взел решение да остане в Барселона, защото се чувства щастлив на „Камп Ноу“.

„През последните месеци прочетох всичко, което се писа за мен. Истината е, че имах оферта от Пари Сен Жермен. Имах предложения, които не бяха толкова конкретни и от други големи отбори, които ме искаха. Мога да призная, че разговарях с моята половинка и стигнахме до заключението, че се чувствам щастлив да бъда част от Барселона. Знам, че може би е въпрос на време, но не бе моментът да си тръгна от Барселона“, коментира Ракитич в интервю за радио „Cadena SER“.

„Настъпи часът Барселона да си върне славата в Европа. Всички в клуба имаме огромно желание да триумфираме в Шампионска лига. Това е нашата огромна цел през настоящия сезон“, добави хърватинът.

„Реал Мадрид винаги е Реал Мадрид, въпреки че е без Кристиано Роналдо. Сега те играят по по-различен начин, но Реал Мадрид продължава да бъде фантастичен отбор“, каза още полузащитникът.