Едва ли има истински фен на футбола, който да не знае историята как Лео Меси се е озовал в Барселона още като малко дете. И как представителят на каталунците Карлес Рексач е подписал с бащата на футболиста на салфетка. 

Но сега Рексач, в навечерието на гол №100 на аржентинеца в Шампионската лига, отново разказа знаменитата история и какво всъщност е забелязал като качества в малчугана, за да задейства машината на клуба да го ангажира. 

"Бях в Аржентина, когато и се обадиха, че трябвало да ходя и да гледам някакъв много талантлив играч, на име Меси. Мислех, че ще гледам 18-20-годишен футболист, а то се оказа хлапе. Но какво хлапе само!?"

"Това момче можеше да играе само, да овладее топката, да елиминира целия отбор на съперника, да вкара гол, да подаде за такъв, всичко! Това момче беше родено да играе футбол. Беше много мъничък, но физиката му беше идеална за този спорт."

"Когато го гледаш как играе, все едно гледаш извънземен. Нещо такова е и сега, толкова много години по-късно", заяви Рексач пред вестник "Сън" и разказа отново историята със салфетката. 

"Това момче беше от друга вселена и просто трябваше да подпишем с него! Баща му беше леко раздразнен, защото знаеше, че е мъничък и го беше страх да не го бият. Дадох му обещание, че ще се грижим за него. И като доказателство бях готов да подпиша каквото ми даде като документ."

"Бяхме в един ресторант и нямахме върху какво да се подпишем, затова помолих сервитьора да ми даде салфетка. На нея се обвързах като официално лице на Барселона, че ще подпишем с него, стига семейството му да е съгласно и всичко се случи. А останалото е история", сподели още Рексач.