Реал Мадрид срещу Барселона. Големият мач предстои след броени часове.

"Сантяго Бернабеу" очаква поредното грандиозно „Ел Класико“.

Началото е в 14 часа.

Погледите на футболните фенове от цял свят ще са насочени към Мадрид, където Реал ще посрещне Барселона в мач от 17-ия кръг на Ла Лига.

Барселона ще стъпи на "Бернабеу" като лидер във временното класиране и без поражение. В изиграните до момента 16 мача каталунците направиха 13 победи и допуснаха 3 равенства. Барса е с 42 точки с 11 повече от Реал към момента.

Шави: Меси е разпятието за Реал Мадрид

Реал Мадрид е с 31 точки в актива си, но и мач по-малко. От 15 изиграни мача тимът, воден от треньора Зинедин Зидан записа 9 победи, 4 хикса и 2 поражения. Реал за последно загуби на 29-и октомври и продължава преследването на върха в Ла Лига.

Реал победи Барселона в двете срещу за Суперкупата на Испания преди началото на сезона. За каталунците обаче последва серия от 24 мача без загуба във всички турнири.

Любопитен факт е, че старши треньорът на каталунците Ернесто Валверде няма победа на "Сантиаго Бернабеу" вече повече от 12 години.

Последната победа на Валверде на стадиона на Реал е от 2005-а година, когато той е треньор на Атлетик Билбао.

Валверде: Не мисля, че Барса е фаворит в Ел Класико

Срещу Барса в Мадрид Кристиано може само от дузпа

Една от най-обсъжданите теми в навечерието на сблъсъка бе състоянието на звездата на Реал Кристиано Роналдо. Португалецът обаче е напълно възстановен, според треньора на "Белия балет".

Роналдо пропусна няколко тренировки на Реал през седмицата и се подготвяше индивидуално в последните дни, но ще бъде на линия за ключовия двубой.

Зидан потвърди: Кристиано е готов на 100%

Реал Мадрид - Барселона

източник: Gulliver/Getty Images

Гарет Бейл също е на линия за горещия сблъсък. Футболистът не е започвал като титуляр от края на септември заради мускулна контузия.

Уелският национал има само три мача като резерва за Купата на Краля и на Световното клубно първенство.

И Гарет Бейл в бойна готовност за дербито