Реал Мадрид е съвсем близо до спечелване на шампионската титла в Испания, след като победи Барселона с 3:2 у дома в голямото дерби на Ла Лига. Герой за Кралския клуб за пореден път през този сезон бе Джуд Белингам, който отбеляза победния гол в добавеното време на мача.

На "Сантяго Бернабеу" каталунците на два пъти повеждаха в резултата чрез Андреас Кристенсен и Фермин Лопес, но домакините изравняваха с попадения на Винисиус от дузпа и Лукас Васкес. По този начин двата гранда на испанския футбол повториха сценария от първото дерби през сезона, когато Барса поведе, но Реал стигна до обрат, а Белингам вкара победен гол в добавеното време.

Тази победа на практика подпечатва титлата за "лос бланкос". Тимът на Карло Анчелоти вече има 11 точки преднина пред Барселона, като до края на сезона остават шест кръга.

"Белингам не бе вкарвал отдавна, но работи здраво и вкара гол, който може да е с фундаментално значение за спечелването на титлата", обяви Анчелоти след успеха. "Направихме огромна крачка към шампионския трофей", възкликна Васкес, който направи отличен мач за Реал.

В най-спорния момент от двубоя Барселона имаше претенции, че топката е преминала голлинията след удар на Ламин Ямал, но Ла Лига не използва технологията за голлинията, а повторенията от ВАР не можеха категорично да покажат, че това се е случило, така че не бе отсъдено попадение. "Заслужавахме много повече с тази игра, но няма какво да направим. Срамно е, че нямаме тази технология", каза треньорът на Барселона Шави.