Реал Мадрид е в разцвета си. „Белите“ трупат трофей след трофей в клубната си витрина, а гладът за успехи на Кристиано Роналдо и компания сякаш става все по-настървен. Ежедневно в Испания се изписват редица материали за класата на клуба, а статистиците не спират да вадя нови и нови факти.

Реал разкарва младок заради Ковачич

Съгласно последните данни, разпространени от AS, Реал Мадрид на Зинедин Зидан вече е изпреварил Барселона на Хосеп Гуардиола. Цифрите сочат, че откакто френският специалист е начело на Кралския клуб – вече 19 месеца и половина – отборът е завоювал 7 трофея. За същия период Гуардиола и неговите каталунци взимат с едно отличие по-малко.

Зидан: Всички сме на една лодка, няма А и Б отбор

От встъпването си в длъжност през 2016 година Зизу завоюва Шампионската лига в два последователни сезона, вдигна титлата в Ла Лига веднъж, ликува на два пъти със Суперкупата на Европа, поздрави се с една Суперкупа на Испания и прибави в успешната си биография и купата от Световното клубно първенство.

Припомняме, че Гуардиола бе начело на Барселона от 2008 до 2012 година. След това специалистът от Каталуня пое Байерн Мюнхен, а в момента е начело на Манчестър Сити. С „блаугранас“ спечели три пъти титлата в Испания, взе на два пъти Купата на Краля, завоюва две Шампионски лиги, прибави три Суперкупи на Испания във визитката на успехите си, както две Суперкупи на Европа, два пъти спечели Световното клубно първенство.