Новият наставник на Реал Мадрид Жулен Лопетеги ще бъде официално представен пред медиите тази вечер от 19:00 часа, обвиха от „кралския клуб“. Лопетеги бе избран за наследник на Зинедин Зидан преди два дни, което доведе до сериозни трусове в лагера на националния отбор на Испания.

Ръководството на Испанската футболна федерация бе бясно от начина, по който научи в последния момент за решението на 51-годишния специалист да прекрати ангажимента си с националния отбор след края на Мондиал 2018 и да отиде на "Сантяго Бернабеу", въпреки че наскоро пое ангажимент да води тима до Евро 2020. В крайна сметка Лопетеги бе уволнен само ден преди началото на Световното първенство в Русия, а испанците ще бъдат водени на шампионата от Фернандо Йеро.

Лопетеги подписа договор за три години с Реал Мадрид, а тази вечер ще говори пред медиите в Испания за първи път след изненадващото решение да бъде освободен от поста си в националния отбор. Първият мач на Испания на Световното първенство е утре от 21:00 часа българско време срещу Португалия.