Президентът на Барселона Жоан Лапорта е взел решение да уволни Шави Ернандес, пише на първа страница каталунското издание Sport. Треньорът по-рано през сезона беше взел решение да напусне сам след края на сезона, след което го промени. 

Все пак по всичко изглежда, че бившият халф ще си тръгне от "блаугранас", но не по собствено желание. Шави ядоса ръководството на клуба с изказване на пресконференцията преди гостуването на Алмерия. Веднага след това част от шефовете пожелаха Лапорта да уволни наставника. 

„Феновете трябва да разберат, че тази Барселона не е тази отпреди 25 години. Преди треньорът на Барселона идваше при президента и казваше „Искам този играч, и този, и още един“. Ако няма нови попълнения ще бъде много трудно. Ще се опитаме да се справим с Реал, но смятам, че ситуацията е много трудна, особено в икономически план разберете това“, бяха думите на Ернандес, които вбесиха ръководството. 

Очаква се клубът да организира среща с треньора, на която да бъде обявено решението. Sport пише още, че Шави ще трябва да получи компенсация от 18 млн. евро, ако бъде уволнен.