Бившият футболист на Барселона Ривалдо сподели мнение, че Хосеп Гаурдиола може да се раздели с Манчестър Сити през лятото. Според бразилеца специалистът може да потърси нови предизвикателства далеч от „Етихад“, като не изключи възможността да се завърне в Испания, тъй като страдал за семейството си.

„Казвам тези неща, защото знам, че Пеп не обича да е далеч от семейството и неговите приятели. Липсват му. Наслаждава се много, когато е с тях. Мисля, че тази носталгия може да се окаже решаваща за бъдещето му“, коментира Ривалдо, цитиран от Marca.

Припомняме, че от 2008 до 2012 година Гуардиола бе начело на първия тим на Барселона, с който пожъна редица успехи. Сред тях са двата трофея в Шампионската лига, трите шампионски титли и две купи на страната.

„Куриозно е. Когато споделяхме една съблекалня, Пеп беше досаден в коментарите си, че ще стане треньор“, продължи Ривалдо и каза още:

„Никога обаче не съм си представял, че ще бъде толкова добър и ще постигне толкова успехи. Радвам се много за него, защото влага много страст и има страхотна връзка с играчите…уффф…магичен е. Това показва колко голям тип е“.

Само преди няколко дни „гражданите“ на Гуардиола защитиха титлата си във Висшата лига след луда напдревара с Ливърпул. Иначе откакто пое манчестърци през 2016 година, испанецът изведе състава още до две поредни Купи на футболната лига и един трофей в Къмюнити Шилйд.

Ривалдо: Месе е уникален, най-добрият в света

Назначиха Ривалдо за консултант на марокански тим