Легендата на Барселона Ривалдо посъветва клуба да даде почивка на Лионел Меси във важния шампионатен дуел срещу Севиля този уикенд. Бразилецът смята, че 5-кратният носител на „Златната топка” ще има полза, ако успее в пълна степен да остави травмите зад гърба си.

32-годишният Меси беше върнат скоропостижно на терена, за да помогне на Барса да преодолее своите трудности рано през сезона. Той беше титуляр през седмицата при трудния успех с 2:1 над Интер и имаше важна роля за обрата срещу италианците.

„Значението на Меси при успеха над Интер само подсилва моето мнение, че той трябва да бъде пазен в тази фаза от своята кариера”, заяви Ривалдо.

„Трябва да му се разреши да се възстанови напълно, за да спре да изпитва каквито и да било болки. Така той ще загуби страха да води битки за всяка топка.”

„Трябва да бъде позволено да се възстанови, за да изпитва радост на терена, защото той е много важен за Барселона, особено когато е в пикова форма. Барса играе срещу Севиля в неделя и, естествено, Меси ще иска да играе. Би било по-добре обаче да поговори с медицинския щаб и да провери дали не се претоварва прекалено твърде скоро след завръщането си. Понякога е по-добре просто да направиш възстановителни тренировки.”

„Мачът срещу Севиля е важен, но има още много от сезона, които да се изиграе, затова може би съхраняването на играчите ще даде своите плодове. Трябва Меси да получи няколко дни повече, за да се възстанови от мача през седмицата”, заяви Ривалдо.