Легендата на Барселона Ривалдо призова каталунския клуб да форсира преговорите с вратаря Марк-Андре тер Стеген, за да може германецът да продължи да играе на „Камп Ноу”. 27-годишният страж е с договор с „блаугранас” до 2022-а година, като има твърдения, че Тер Стеген може да се завърне в родината си, за да заиграе за местния шампион Байерн Мюнхен. Баварският колос е в готовност да отправи рекордна сума по сделка за трансфер на стража.

Бъдещето на играча в Каталуния е под въпрос, но Ривалдо смята, че стражът заслужава да му се подобрят условията за всичко това, което е направил за клуба в последните години. „Разбира се, че трябва да остане в отбора след това, което е направил за отбора. Нужно е да получава сходна заплата като Суарес и Меси и да стане един от водещо платените футболити в състава. Той дава сигурност, а от това тръгва един футболен отбор. Знае как да играе с краката си,  спаси отбора много пъти вече и заслужава нов, подобрен договор”, каза Ривалдо.

Тер Стеген, който е спряган за преминаване и в Челси, се присъедини към Барселона през 2014-а година и има 224 мача за клуба във всички надпревари.