Бившият шампион с Барселона Ривалдо не е останал доволен от трансферите на отбора. Според бразилеца отговорните за това лица не вършат докрай прецизно работата си през последните години и това оказва сериозно влияние на резултатите на тима.

“Тимът е все по-зависим от Лионел Меси“ написа бразилецът в редовната си рубрика за „Betfair“.

„Неговото значение за отбора не спира да се увеличава и вече е с гигантски размери. Осъзнаваш това, когато или съперниците успеят да го спрат, или самият той не играе силно. А проблемът за всичко това се крие в посредственото планиране на трансфери. Положението стана още по-тежко през януари. Оставят едни футболисти да си тръгнат, а в същото време не ги заменят. А когато в състава има силни състезатели, то и отборът ще играе по-добре”, сподели още бразилецът.

Ривалдо не е впечатлен и от новия треньор на „каталунците“ Кике Сетиен, който в средата на януари замени Ернесто Валверде.

“С този наставник Барселона започва атаките си още от своето наказателно поле и поема много рискове по подобие на Реал Мадрид и Манчестър Сити. Най-притеснително е, че няма играчи, които се осмеляват да шутират от далечно разстояние, с което биха изненадали противника. В момента футболистите се опитват да реализират само когато са в наказателното поле на съперника”, сподели световният шампион с Бразилия.

Все пак той дава предимство на Барса в предстоящото дерби с Реал Мадрид е в неделя.