Усман Дембеле трябва да подобри своето отношение и да се фокусира върху професионализма дори, ако иска да напусне Барселона, твърди легендата на каталунците Ривалдо.

Дембеле пристигна на "Камп Ноу" с идеята да замести Неймар, но през първата си година страдаше често от контузии, а през настоящата е критикуван заради поведението си, което включва често закъсняване за тренировки.

Медиите напоследък свързват 21-годишния играч с трансфер още през януари, но Ернесто Валверде все още не е загубил доверието си в него.

"Ситуацията с Усман е притеснителна, защото той показа, че може да играе много добре, да бележи голове и да бъде важна част от тима. Той единствено трябва да покаже, че е професионалист от висока класа, а не постоянно да закъснява за тренировки", заяви Ривалдо пред Betfair.

"Ако той иска да напусне, трябва първо да докаже стойността си като играе добре и престане да закъснява. Защото по този начин той наранява повече себе си, отколкото клуба", смята бразилецът.

Според медиите Усман Дембеле е закъснял с два часа за неделната тренировка на Барселона и това не е първото му провинение.

Ривалдо даде мнението си и за мача на Барса срещу Тотнъм от Шампионската лига тази вечер.

Според него промените, които Валверде се очаква да направи с оглед класирането могат да изиграят лоша шега на каталунците: "Тотнъм ще имат по-голям шанс за победа, тъй като Барса ще направи промени в състава. Най-вече в защита, защото "шпорите" имат страхотна атака и е логично играчите, които получават по-малко минути да допуснат повече възможности за гол."/БГНЕС