Старши треньорът на Барселона Роналд Куман не желае отборът му да бъде определян като сигурен носител на Купата на краля. След отпадането на Реал Мадрид и Атлетико Мадрид, мнозина  специалисти побързаха да обявят „каталунците“ за крайния победител в надпреварата. 

Нидерландският наставник обаче смята, че е прекалено рано за подобни прогнози и дори определи като плюс за Атлетико и Реал отпадането от второто по сила състезание в Испания.

„Смятам, че е прекалено наивно някои хора да ни определят за сигурни победители. Турнирът е все още на фаза осминафинали и е много рано да говорим за фаворити. Суперкупата ясно ни показа, че испанските грандове както вие ги наричате има още какво да учат. Ако ние искаме да спечелим купата, трябва да извървим още дълъг път. Финалът е в твърде далечна перспектива и наистина не разбирам как някои хора решиха вече, че сме вдигнали трофея. Хубаво е да си основния фаворит в някоя надпревара, но това доста често ти изиграва лоша шега’, сподели Куман

„Реал и Атлетико отпаднаха и дори ще имат повече време за почивка. Аз обаче казах на играчите, че искам Барселона през този сезон да спечели купата на краля. Ще подходим отговорно и внимателно към всеки опонент и да се надяваме, че ще успеем да вдигнем трофея. Това ще се случи само, ако покажем, че сме най-добрите“, каза още той.