Бразилската легенда Роналдиньо заяви, че спечелилият рекордна шеста Златна топка Лионел Меси, не е най-добрия в историята. Бившият футболист на Барселона сподели това в Мексико, където взе участие в благотворителен мач.

„Радвам се за Меси, защото той е мой приятел. Освен това е знамето на Барселона. Не харесвам сравненията, защото е трудно да се определи кой е най-добрият в историята. Имаме Диего Марадона, Пеле, Роналдо… Не мога да кажа, че Меси е най-добрият за всички времена, но определено той е такъв в своето време”, заяви Роналдиньо.

Бразилецът взе участие в благотворителен мач на стадион „Сентенарио де Морелос” заедно с бившия мексикански футболист Куантемок Бланко, който в момента е губернатор на град Морелос.

Роналдиньо пристигна със закъснение от 90 минути, заради ангажимент в Канкун, където отново участва в благотворителен мач. В двубоят под наслов „за мир” легендарният футболист заработи 300 000 долара.

След този мач той се срещна с Куаутемок Бланко в щата Морелос и пред около 5000 души беше обявен за посланик на спорта.

„Удоволствие е да бъда тук. Благодаря за любовта на тези мили и нежни хора. Надявам се да се забавлявам с всички вас винаги, където участва футболът", каза Роналдиньо.

След това бразилецът проведе частна вечеря с Куаутемок Бланко. Както е известно световният шампион от 2002 година има история в Мексико, след като игра за местния Керетаро през 2014 година.