След като стана ясно, че мисията на Барселона „привличане на Фелипе Коутиньо на „Камп Ноу“ е претърпяла крах, каталунците вече си поставили нова цел. Съгласно информация на Marca „блаугранас“ разсъждават в насока с парите предвидени за несбъднатия трансфер на бразилеца на Ливърпул (около 130 милиона евро) да закупят двама футболисти.

Става дума за спрягания в последните дни котдивоарец на Ница Жан-Макаел Сери и аржентинския играч на ПСЖ Анхел ди Мария.

Барселона се отказа от Коутиньо

Испанският гранд вярва, че ще успее да привлече без особени затруднения бившия полузащитник на Реал Мадрид, тъй като за парижани е наложително да направят изходящи трансфери. Тази необходимост възникна след закупуването на Неймар за рекордните 222 милиона евро. С оглед правилата на финансовия феърплей е нужно балансът някак да бъде възстановен.

Нищо чудно, че отказаха: Барселона с абсурдни условия за Коутиньо

Колкото до Сери, „блаугранас“ смятаха, че ще го закупят за 40 милиона евро, на колкото се равнява освобождаващата му клауза. По-рано обаче стана ясно, че сметките на Барса май ще излязат погрешни. Авторитетното издание L’Equipe информира, че откупната клауза на халфа е отпаднала през юли и сега Ница би склонил да продаде играча си, но на доста по-висока цена.