Настоящата седмица може да се окаже „седмицата на Филипе Коутиньо“ в Барселона, твърди приближеното до клуба издание Sport.es. Според информацията, наставникът на каталунците вече има ясен план за дебюта на бразилеца с фланелката на лидера в Ла Лига. 

Очаква се до дни плеймейкърът да събере овациите на феновете. Той ще се появи в игра или по време на четвъртфиналния реванш за Купата на Краля срещу Еспаньол (25 януари), където Барса има да навакса пасив от едно попадение, или няколко дни по-късно срещу Алавес за шампионата (28 януари).

Sport.es пише, че при всички случаи полузащитникът ще попадне в групата за двубоя с „лос перикитос“ и е много вероятно да запише минути.

Алба: Коутиньо е впечатляващ футболист

Коутиньо имаше мускулен проблем при преминаването си от Ливърпул на „Камп Ноу“ и това отложи първия му мач с новите му съотборници. Сега обаче националът на Бразилия се готви нормално и Ернесто Валверде е доволен от това, което вижда.

От 35 млн. до 700 млн., или кой колко струва в Барселона

Очаква се Коутиньо да носи номер 14, който остава свободен след напускането на Хавиер Масчерано. Аржентинецът поема към Китай.  

Хавиер Масчерано се сбогува с Барселона