Серхио Агуеро заяви, че изобщо не съжалява, че е подписал с Барселона през лятото, въпреки че тимът бе напуснат от сънародника му и негов добър приятел Лионел Меси.

Нападателят, който напусна Манчестър Сити със свободен трансфер, заяви, че е щастлив от решението, което е взел, и не съжалява от факта, че сега взима по-малка заплата, отколкото в Англия.

"Нямам колебания, бих подписал отново с Барселона. Самото име на отбора кара много футболисти да намалят финансовите си изисквания, за да дойдат да играят на "Ноу Камп", каза Агуеро пред радио RAC1.

"Когато говорихме с ръководството на Барселона, бях информиран за финансовото състояние на клуба. Но въпреки това казах на агента ми, че искам да подпиша с тях - не се интересувам от парите, дори и те да са по-малко от тези, които взимах в Манчестър Сити", добави голмайсторът.

Агуеро призна, че е говорил и с Меси, преди да подпише с Барса, но отрече да има клауза в договора си, която да му позволи да напусне, ако приятелят му и сънародник си тръгне от клуба.

"По време на Копа Америка той ми каза, че сделката с Барселона е почти готова и повече не сме говорили за това. Когато се върнахме в Испания, той заяви, че все още не всичко е изчистино. След това дойде прословутият четвъртък и новината, че той напуска, ме шокира. Както и всеки друг. После някой си измисли, че имам клауза, която ми позволява да напусна. Бях с контузия, затова и представянето ми се забави и стана след напускането на Меси", обясни Агуеро.