Сред футболистите на Барселона назрява недоволство, свързано с управлението на новото ръководство на клуба. Според каталунското издание Sport играчите не разбират защо Барселона продължава да прави входящи трансфери при положение, че финансовата ситуация в клуба меко казано не е цветуща. В същото време футболистите са наясно с намерението на босовете да намалят заплатите на играчите и това не се приема добре.

Въпреки продажбата на някои футболисти, Барселона продължава да изразходва финансови средства за нови попълнения. До момента “лос кулес” са подписали с четирима нови футболисти - Емерсон, Ерик Гарсия, Серхио Агуеро и Мемфис Депай. Барса плати 9 милиона евro на Бетис за бразилския десен бек Емерсон, а другите три нови попълнения се присъединиха към клуба със свободни трансфери, но заплатите им не са без значение.

Затова в съблекалнята на Барселона футболистите все повече се питат защо клубът иска от настоящите си играчи да намалят заплатите си, а в същото време прави нови входящи трансфери. В медиите пък непрекъснато се спекулира за интерес от страна на Барса към един или друг футболист. 

Финансовите проблеми на Барселона заради пандемията и предишния управленски режим са толкова сериозни, че все още клубът не може да обяви продължаването на договора на аржентинската суперзвезда и емблема на тима Лионел Меси.

Съотборниците на Меси очакват официалното предложение на клуба да намалят заплатите си и искат да видят какви компенсации ще получат. Един потенциален вариант е те да получат удължаване на договорите си с определен брой години, а друга възможност е изплащане на възнагражденията със забавяне.

Във всеки случай футболистите вече се съгласиха веднъж на намаление на заплатите в разгара на пандемията и ще искат справедлива от тяхна гледна точка оферта от ръководството, за да го сторят отново сега.