Треньорът на Барселона Кике Сетиен коментира преди мача с Валенсия от 21-ия кръг на Ла Лига, слуховете за интереса на катлунците към нападателя на „прилепите“ Родриго. 61-годишният специалист заяви, че Антоан Гризман е добра опция за върха на атакта и сподели, че "блаугранас" ги чака тежък мач.

„Всичко е предположение, за което сега не мисля. Барселона е страхотен отбор, който винаги се състезава, за да спечели всичко. Не можем да контролираме контузиите и това може да ни повлияе, но е само хипотеза. Винаги е по-добре да бъдете подготвен за тези неща в случай, че се случи, но в момента не го мисля“, каза Сетиен.

Попитан директно дали му харесва Родриго, треньорът на катлунците отговори лаконично: „Харесвам всички добри футболисти“.

Кике Сетиен говори и за предстоящото гостуване утре на „Местая“ и завръщането на нападателя след контузия, която го извади от терените за три седмици.

„Родриго е изключителен играч. Може да усложни живота на всеки защитник и вратар. Бих предпочел да не играе срещу нас. Но нивото на Валенсия е високо, с или без Родриго“, добави още той.

Испанският специалист коментира и възможността да постави Антоан Гризман отново на върха на атаката:

„Нямаме конкретен играч, който да играе на позицията на №9, но съществува опция Гризман да играе там и ние я обмисляме. Французинът не е типичен нападател, но видяхме срещу Ибиса как се справи след като вкара две попадения. Съотборниците му комбинираха с него много добре“, заяви Сетиен.

По този начин треньорът на каталунците призна, че изпитва трудности от липсата на Луис Суарес и няма алтернатива на уругваеца в момента.