Севиля победи с 2:0 като гост Лас Палмас в мач от 31-ия кръг на Ла Лига. Домакините играха с човек по-малко от шестата минута, когато Саул Коко беше изгонен. В края на първата част Юсеф Ен Несири откри резултата, а в добавеното време на мача Доди Лукебакио оформи крайния резултат. 

С успеха андалусци събраха 34 точки и заемат 13-о място във временното класиране. Лас Палмас е с позиция по-нагоре с 37 точки. 

Домакините останаха с човек по-малко, след като Коко извърши груб фал. Първоначално главния рефер не му показа червен картон, но след намесата на ВАР коригира решението си и прати национала на Екваториална Гвинея под душовете рано в мача. 

Севиля постепенно наложи волята си и стигна до гол в 43-ата минута. Тогава Неманя Гудел намери Ен Несири, който с глава не остави шансове на вратаря. 

В 81-ата минута гол на мароканеца беше отменен заради засада. В третата минута на добавеното време Севиля стигна и до второ попадение. Лукебакио се възползва от лошо избита топка от защитата на домакините и вкара за крайното 0:2.