Севиля победи Барселона с 2:0 в първи мач от четвъртфиналите на Купата на Краля. На "Рамон Санчес Писхуан" андалусийци хванаха фаворита неподготвен и с голове на Пабло Сарабия и Уисам бин Йедер стигнаха до комфортния успех, който им дава огромно предимство преди реванша на "Камп Ноу".

За Севиля това бе първа победа над Барса в последните четири победи. Ернесто Валверде даде почивка на Лео Меси и Серхио Бускетс, а в тяхно отсъствие каталунците определено бяха надиграни от нахъсания съперник, който на свой терен нямаше успех над Барса вече 13 двубоя.

Дебют за каталунците, и то като титуляр, направи привлеченият преди два дни Кевин-Принс Боатенг, но той не успя да направи нещо запомнящо се. От самото начало домакините бяха по-активният отбор.

Първото интересно положение бе в 26-ата минута, когато Севиля искаше дузпа за игра с ръка на Артуро Видал. Такава не бе отсъдена, а съдията прецени, че чилиецът е играл с рамо след асистенция от видео арбитъра.

Малко след това Бен Йедер загатна затова, което може да последва, минавайки по феноменален начин през четирима в синьо-червено преди да стреля покрай вратата. Артур бе изведен по прекрасен начин, преодоля Сориано, но останал извън баланс не успя да уцели опразнената врата.

В самия край на полувремето пък домакините пропуснаха чудесна възможност за гол. Евер Банега пусна пас между краката на Пике, Бен Йедер пое топката и мигновено си я поведе, след което от непосредствена близост стреля, но Яспер Силесен изби.

Севиля продължи да бъде по-активен и през втората част, а в 57-ата минута Амаду стреля опасно от дузпата, но покрай вратата. Минута по-късно обаче голът бе факт. Куинси Промес проби мощно по лявото крило, центрира, в наказателното поле няколко играчи се разминаха, а топката стигна до Сарабия, който с прекрасен ножичен удар реализира за 1:0.

Голът отприщи вълна на положения пред вратата на Силесен като Банега и Ескудеро бяха най-близо до попадение.  В 76-ата минута Банега проби и стреля по диагонала, топката рикошира в Серхи Роберто и стигна перфектно до Бен Йедер, който от два метра без проблеми вкара в опразнената врата.

До края на мача Барселона опита натиск, но той не доведе до почти нищо опасно и така в крайна сметка Севиля закономерно стигна до комфортния аванс преди реванша на "Камп Ноу", който ще бъде на 30 януари.

За каталунците това бе втора загуба от осем мача без Лео Меси през сезона. За сравнение - с аржентинеца на терена отборът има само две загуби в 24 двубоя.