20-ият кръг в испанската Ла Лига се оказа страхотен за Барселона. Каталунците разгромиха с 3:0 Севиля, а по този увеличиха аванса си пред втория в класирането Реал Мадрид на 8 точки, след като „Лос Бланкос“ загубиха с 0:1 от Майорка и целта им да защитят титлата си става все по-трудно постижима.

„Изиграхме много силен мач. Момчетата свършиха голям обем работа. За нас е най-трудно да играем срещу нисък блок, с какъвто действаше Севиля, но се справихме прекрасно“, заяви наставникът на Барса Шави Ернандес след победата.

41 снимки

„Разликата с Реал вече е 8 точки. Всички отбори от второ до шесто място не спечелиха мачовете си. Кръгът е перфектен за нас, но остават още много двубои“, продължи бившият халф.

„Радвам се за Жорди Алба, той ни носи много с включванията си в атака. От Рафиня бях доволен и преди този мач. Въпреки критиките, ние не оценяваме играта му само по броя голове и асистенции. Той отнема топки и придава интензивност в играта ни. Сега вкара гол във втори пореден мач и повече му се обръща внимание, но и преди това играеше добре“, сподели още Шави.