Наставникът на Барселона Чави Ернандес подчерта непредвидимостта на Ел Класико и добави, че утрешният полуфинал с Реал Мадрид от минитурнира за Суперкупата на Испания ще покаже къде се намират каталунците в своето развитие.

“За нас това е много добра възможност за трофей и сме много мотивирани. Това може да бъде повратна точка. Ще играем срещу Реал Мадрид, който е в силна форма. Ел Класико е непредвидимо, никога не знаеш какво може да се случи. Трябва да използваме нашите оръжия и да се състезаваме. Ще се опитаме да се борим, за да се класираме за финала. За нас е добра новина, че Феран Торес и Педри могат да играят. Очакваме регистрацията на Феран, но едва ли ще има някакви проблеми. Ще бъдем разумни в разпределянето на тяхното игрово време, както и на това на Ансу Фати. Те са ключови футболисти за нас и ще играят, но остават още пет месеца от сезона". 

"Ще се наложи да работим колективно, за да спрем Мадрид. Трябва да сме добри в наблюдението, играчи като Карим Бензема, Винисиус и Марко Асенсио правят разликата в ситуациите един на един. Ще се опитаме да се надиграваме. Този мач е добра възможност да разберем къде се намираме и може да се окаже повратна точка. Победа в Ел Класико ще ни класира за финала и ще даде достоверност на проекта ни. Оставяме Ла Лига настрана, за да се концентрираме върху един важен турнир. Става въпрос за трофей. В Барса всеки мач е финал, но утрешният е много важен".

"Нека играят всички футболисти на Реал. Не искам да си имаме оправдания. Ще бъдем реалисти каквото и да стане. Предпочитам да играят всичките им футболисти и да стане спектакъл. Нека се насладим на състезанието, което е прекрасно и фантастично. Чудесно е, че възстановихме всички играчи, на които не можехме да разчитаме досега. Ще играят тези, които си го заслужат и се представят най-добре. Това е Барса и конкуренцията е голяма. Играл съм в най-различни сблъсъци между двата отбора. Понякога Барса беше голям фаворит и не печелеше, случвало се е и обратното. Ние сме печелили или сме правили ремита с Мадрид и в слаби периоди. Утрешното Ел Класико е непредвидимо. Ще се опитаме да наложим нашия стил на игра. Няма да бъде лесно, тъй като ще се изправим срещу отбора в най-добра форма в Испания”, коментира Чави на днешната си пресконференция.