Ще размисли ли Шави и ще остане ли начело на Барселона след края на сезона? Това е основният въпрос, който вълнува каталунските медии днес. Специалистът вече обяви, че ще напусне поста си след края на кампанията, но в последно време се появиха информации, според които е възможно той да продължи да води отбора. 

Президентът на "блаугранас" Жоан Лапорта държи на Шави и желанието му е бившият халф да бъде треньор на тима и поне през следващия сезон. 

"Оптимизъм с Шави" е челото на вестник Sport. Информацията гласи още, че роденият в Тераса наставник ще реши дали ще остане начело на отбора след Ел Класико. 

Mundo Deportivo добавя, че Шави смята, че Барселона има нужда от сериозно подсилване в халфовата линия. Той държи в отбора да бъде привлечен играч от световна класа като Йозуа Кимих от Байерн или Мартин Субименди от Реал Сосиедад, както и Бернардо Силва от Манчестър Сити. Ако Лапорта увери, че може да осигури поне един от тях през лятото, то вероятността Ернандес да остане треньор на Барса се увеличава. 

Антурашът на Шави признава, че добрите резултати в последно време биха могли да убедят специалиста да продължи с каталунците, но той държи в отбора да бъдат привлечени качествени нови попълнения.