Треньорът на Барселона Шави е провел среща с Жерард Пике, на която е информирал бранителя, че не попада в плановете му за следващия сезон, информира вестник “Спорт”.

Той му е заявил, че многото физически проблеми и многото му дейности извън терена, както и усложненото семейно положение са факторите, които са довели до това решение. Пике страда от поредица от контузии в последните сезони и все по-трудно успява да се задържи здрав за по-продължителен период от време. 

Именно поради тази причина Шави се е опитал да обясни на защитника, че най-доброто решение за двете страни е той да напусне клуба доброволно и с най-голямо достойноство, като се откаже и от дължимите му суми.

Капитанът на Барселона категорично е оказал това предложение и се е аргументирал, че иска да докаже на наставника и да продължи да играе за тима. Очаква се през това лято каталунците да привлекат Андреас Кристенсен за центъра на отбраната, а медиите информират, че преговори се водят и с други двама играчи на Челси - Сезар Аспиликуета и Маркос Алонсо.