Настаникът на Барселона Шави Ернандес коментира ситуацията около евентуалното завръщане на Лионел Меси на “Камп Ноу”. Бившият полузащитник е един от най-големите привърженици на идеята за завръщане на аржентинеца в тима и категорично опроверга различни спекулации дали това няма да се отрази негативно в определени спортно-технически аспекти на тима.

“Нямаме никакво съмнение, че негово завръщане ще ни помогне. Практически в тактическо отношение нищо няма да се промени. Лео може да играе на различни позиции: фалшива девятка, на крилото, по-навътре на терена и дори полузащитник, за да дава последният пас. Може би е позагубил от експлозивността си, но продължавам да мисля, че все още има няколко години на високо ниво,” заяви Чави.

Договорът на Лионел Меси с Пари Сен Жермен изтича след края на сезона и изглежда много малко вероятно той да остане във френската столица. Основните спекулации го свързват със завръщане в Барселона, но за целта каталунците трябва да намалят значително разходите си за заплати. Първи стъпки в тази посока бяха направени с освобождаването на двама от ветераните - Серхио Бускетс и Жорди Алба.