Старши треньорът на Барселона - Шави Ернандес, коментира успеха на каталунците срещу Реал Мадрид с 3:1. Така Барселона триумфира за Суперкупата на Испания и вдигна трофея, който е първи на Шави като наставник на тима.

"Ние повече се нуждаехме от тази победа, със сигурност. Тя ще повдигне духа ни. Радвам се за играчите, не за себе си. Те работят здраво и атмосферата в съблекалнята е чудесна. Заслужават го. Планът ни проработи добре, а Гави бе невероятен. Заложих на четирима в средата на терена и се получи. Трябваше да контролираме мача и да не допускаме грешки. Тази победа е почти толкова важна, колкото титлата", сподели Шави.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Мениждърът на каталунския тим бе крайно доволен и от представянето на Гави, за когото не спести похвалите си след срещата. Той реализира попадение и асистира за другите две. 

"Просто съм без думи. Невероятна страст, невероятен дух. Чувствам се лошо, когато не го пускам на терена. Той умее да заразява отбора, а е само на 18 години. Притежава невероятно сърце. Гави е момче, което ни вълнува. Той оставя душата и сърцето си на терена. Той е роден лидер и това му идва отвътре. Яростта, която притежава е впечатляваща. Никога не ми омръзва да го хваля. За това момче няма граници"

Gulliver/GettyImages
40 снимки

"Доволен съм, защото наистина ми хареса как се разви мача. Разбира се, че победата ни радва, защото в противен случай губиш увереност. Днес почти не губехме топката, халфовете разбраха добре идеята ми. Играхме по-добре и се радвам за футболистите, които отнесоха доста незаслужени критики напоследък. Спечелихме трофей срещу Реал и трябва да се гордеем. В последните години те печелеха всичко възможно. Напускането на Лео бе трудно за преглъщане, но ние вече започваме да приличаме на отбор", завърши треноьрът на Барселона.