Легендата на Барселона и испанския национален отбор Шави Ернандес отхвърли възможността да застане начело на "каталунците", като според него сега не е точният момент за това.

Шави, който в момента ръководи катарския Ал Сад, отхвърли една оферта на Барса през януари, но през пролетта сам пожела да оглави любимия си клуб. Сега обаче бившият испански национал отново отхвърли тази възможност.

"Около клуба има прекалено много шум отвън, доста проблеми извън терена и не мисля, че сега е подходящ момент да се връщам на "Камп Ноу", сподели бившият играч на "каталунците" пред списание "Айкън".

"През януари казах на ръководството на клуба, че сега не е времето да се връщам и повече никой не ме е търсил. За мен ще бъде привилегия да ръководя Барселона един ден, но засега съм доволен, че мога да трупам опит като треньор. Меси се нуждае от Барса и Барса се нуждае от Меси. Те трябва да го направят щастлив, защото доволният Меси печели трофеи. Физически, тактически и технически той е невероятен и продължава да бъде най-добрият играч във всеки един мач, в който участва", заяви още Шави.