Отборът на Барселона победи с минималното 1:0 тима на Осасуна в среща от 20-ия кръг на испанската Ла Лига, с което каталунците се върнаха на победния път след катаклизмите, които преживяха през последните седмица. 

Победата донесе новото попълнение Витор Роке, а след мача Шави се изказа ласкаво за бразилеца.

“Това е много важен момент за Витор. Само си представете чувствата му след първия му гол за Барселона, който бе и победоносен. За такъв млад играч е много важно постепенно да свикне с новите условия. Мисля, че днешният гол ще има много сериозно влияние върху процеса на адаптация. Роке е добър младеж, който работи, играе с лекота и се движи много. Знае какво може и този гол ще бъде от полза за увереността и усилията му, както и трябва да му помогне да се докаже в бъдеще.”

Треньорът на каталунците обаче остана доста критичен към един от най-опитните си футболисти - Роберт Левандовски.

“Говорихме много с него тези дни. Не трябва да се отдалечава от наказателното поле. Роберт трябва да е готов да решава епизоди в наказателното поле на съперника. Той трябва да решава в ключови моменти от играта. Казах му, че е необходимо да играем така, че ефективността на атаките да е по-висока. Левандовски е един от най-добрите нападатели в света и като такъв трябва да реализира голове. Всички нападатели се нуждаят от голове, за да си вдъхнат увереност."