Треньорът на Барселона Шави Ернандес говори пред медиите преди мача на каталунския тим с Елче в Ла Лига.

"Това е отбор, който много прилича като игра с Кадис. Елче е в дъното на класирането и се бори за точки, но е един от най-добрите отбори в първенството във физическо отношение. Имат силни футболисти, като Бойе и външните защитници. Труден съперник, но за нас трите точки са много важни. След като загубихме в Мюнхен, искаме да си върнем чувството", каза специалистът на пресконференцията.

"Трябва да спечелим утре и ще чакаме останалите резултати, както и този от дербито на Мадрид", отговори Шави на въпрос какво мисли за перспективата отборът му да оглави класирането.

"Новината на седмицата е новият договор на Гави", зарадва се треньорът за футболиста, който остава в Барселона до 2026 година. "Това е играч на бъдещето, но и футболист, който е много важен за нас сега. Той е лидер, въпреки възрастта си. Винаги съм казвал, че е той е едно голямо сърце с крака. Може да играе на различни позиции - отляво, отдясно, отзад, отпред. Откакто съм тук, той узря много, усеща по-добре тайминга. Направи крачка напред", каза той.