Наставникът на Барселона Шави Ернандес сподели притесненията си от многото получили контузии футболисти, които пострадаха през изминалата пауза за националните отбори. За кратък период от време травми застигнаха Роналд Араухо, Жул Кунде, Мемфис Депай, Френки де Йонг, Усман Дембеле и Ектор Белерин. От тях само Дембеле е възстановен, а най-дълго ще се лекува Араухо - няколко месеца.

“Това беше ужас, защото се разпадахме в рамките на часове. Това е лош късмет, никой не е виновен… Календарът, пътуванията, умората, различните видове тренировки…”, коментира треньорът на “лос кулес” в навечерието на срещата с Майорка от Ла Лига.

“Притеснявам се от честите контузии покрай националните отбори. Търсим отговор на въпроса за причините, но не го намираме. Всеки един наш футболист е национал. Може би е нужно повече внимание, когато състезателите са с националните си тимове. Говорих не само с Тите, но и със селекционера на Франция и др.”, добави Шави.

Старши треньорът не знае какво предстои да се случи със Серхио Бускетс, за когото се появиха информации, че след края на сезона може да напусне Барса. “Самият той каза, че все още не е решил нищо, а ще го направи чак през следващото лято. За мен Бускетс е играч от фундаментално значение, а както виждам е такъв и за Луис Енрике”, коментира Чави.

Той добави, че Ансу Фати вече е готов да бъде титуляр и да играе по цял двубой.