Барселона сподели в профилите си в социалната мрежа кадри от радостта на Лео Меси и компания след успеха над Реал Мадрид с 1:0 в мача от 26-ия кръг на Ла Лига. Само в рамките на три дни каталунците победиха вечния си съперник два пъти и то в дома му – „Сантиаго Бернабеу“, а след шампионатното Ел Класико „блаугранас“ споделиха видео и написаха:

„Дежавю, уверяваме ви, че кадрите не са от сряда, но сме очаровани, въпреки че е едно и също“.

Припомняме, че по-рано през седмицата Барселона постигна класическа победа с 3:0 над Кралския клуб в Мадрид и така го елиминира на полуфиналите за Купата на Краля след общ резултат 4:1. Със съботния успех пък момчетата на Ернесто Валверде дръпнаха с 12 точки пред „белите“ на върха в Примера.

Действащият шампион в Ла Лига вече има актив от 60 точки, докато „кралете“ са трети с 48. На втората позиция във временното класиране е Атлетико Мадрид с два пункта повече от европейския клубен шампион, но и с мач по-малко.

Междувременно с победата над Реал Мадрид, Барселона се превърна в първия тим в историята, който печели 4 поредни гостувания на „Сантиаго Бернабеу“ в Ла Лига.

Валверде: Нека не отписваме още Реал от борбата за титлата