Звездата на Барселона Лионел Меси няма счупване на носа, сочат първите прегледи направени от лекарския щаб на каталунците на почивката на гостуването на Манчестър Юнайтед, пише AS.

Аржентинецът пострада след удар в лицето от страна на Крис Смолинг през първото полувреме на четвъртфинала на Шампионската лига, завършил с успех 1:0 в полза на испанския гранд. Първите прогнози са, е нападателят има леко прекъсване на носната преграда, но тази травма няма да го извади от реванша.

Очаква се по-късно в четвъртък техничарят да премине нови тестове в каталунската столица. След това най-вероятно Меси ще бъде оставен да почива. Участието му в гостуването на Уеска в Ла Лига е под въпрос.  

Прогнозите са, че Меси ще е напълно готов за игра за реванша с „червените дяволи“ на 16 април. Срещата на „Камп Ноу“ е с начален час 22:00.  

Припомняме, че в резултат на сблъсъка и получената контузия, Меси изпита затруднения до края на срещата на Театъра на мечтите. Получената травма затрудняваше дихателния процес през носа и се налагаше петкратният носител на Златната топка да диша предимно през устата.