Хайме Латре, който ръководи снощния двубой между Барселона и Валядолид, не бе пощаден дори и от бивши колеги. 
Бишият международен съдия Итуралде Гонсалес го критикува, че е направил грешка, показвайки червен картон на халфът на гостите Оскар Плано не е трябвало да бъде гонен. 
 
"ВАР може да се намеси, ако съдията сбърка при показване на червен картон. Ситуацията трябва да се прегледа, след което да се даде сигнал на съдията. Това в никакъв случай не беше за червен картон", коментира Итуралде Гонсалес. 

Друг бивш елитен испански рефер - Андухар Оливер, който е анализатор на Марка по съдийските въпроси, изрази подобно мнение, като добави, че и голът на Дембеле е трябвало да бъде отменен. 

 
"Съдията беше много несправедлив към Валядолид. Нарушението срещу Дембеле не беше за червен картон. Барселона атакуваше и имаше нарушение, но без никаква особена грубост. 10 секунди преди гола на Дембеле имаше нарушение на Жорди Алба срещу Роке Меса и попадението трябваше да бъде отменено", категоричен е Андухар Оливер. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.