Отколешен казус отново е на дневен ред в Реал Мадрид. "Кралския клуб" заплаши със съд скандалния доктор Ефумиано Фуентес, който нашумя покрай т. нар. „Операция Пуерто“ през 2006 година. Тогава мадридската полиция разкри куп улики за употреба на допинг от водещи испански състезатели в различни спортове. Последва продължителен процес, но местният съд постанови унищожаване на уликите, което бе един от най-големите скандали в спорта по това време.

Наскоро Фуентес, който няма право да практикува спортна медицина, даде интервю, в което разкри, че водещи испански футболни клубове начело с Реал, Барселона, Валенсия и Реал Сосиедад, са имали интензивни допинг програми. Той твърди, че не е работил с Валенсия и е водил неуспешни преговори с каталунците. Запитан директно дали е помагал на „белия балет“, Фуентес казва: „Няма да отговоря на този въпрос“.

Според местните медии "лос бланкос" ще съдят медика за увреждане на репутацията. Същото се очаква да стори и олимпийският шампион на 1500 метра от Барселона '92 Фермин Качо, когото Фуентес директно спомена като свой клиент по това време.