Българската футболна легенда Христо Стоичков за пореден път се изказа в подкрепа на Лионел Меси. Стоичков даде интервю за популярния френски телевизионен канал beIN Sports, където коментира ситуацията с рекордния личен договор на аржентинската суперзвезда.

"Самият Меси не е задължавал никого да му бъде даван договор с такива параметри. Те му го предложиха, той го подписа", заяви Стоичков.

В същото време той призова следващият Борд на клуба да бъде по-предпазлив при преговорите с Меси за евентуален нов договор и задържането му в отбора след юни. "Следващият президент на Барселона трябва да предложи на Лео нещо конкретно, където трябва нещата да са изяснени предварително", каза още той.

Наскоро стана ясно, че аржентинецът е спечелил около 555 милиона евро от настоящата си четиригодишна сделка, която изтича през лятото.

Бившият нападател на Барселона също анализира формата на каталунците, които влизат в седмицас мач в Шампионската лига във вторник, а техен съперник е Пари Сен Жермен.

Снощи каталунците отнесоха Алавес с 5:1 и направиха доста неща, които привържениците им очакват от тях на терена.

"Убедителната победа над Алавес е важна от гледна точка на възвръщането на онзи победен манталитет в Барселона, който е присъщ на клуба, добави Стоичков. "Играх с Роналд Куман в продължение на пет години. Познавам го добре и имам вяра в него. Треньор, който е играл футбол за Барселона, е важен. Младите играчи трябва да се учат от него, защото той олицетворява до голяма степен фунзамента на клуба, добави още той.