Легендата на българския футбол Христо Стоичков говори подробно пред аржентинския сайт infobae.com за проблемите на Барселона през миналия сезон. Според него трябва да бъде даден шанс на треньора на втория тим на каталунците е Франсиско Хавиер Гарсия Пимиента.
 
"Изобщо не е странно това, което се случва с отбора. Мнозина смятат, че има криза, но за мен е нормално да не печелим винаги. В клуба обаче трябва бързо да осъзнаят, че съставът е застаряващ и ще имаме още повече проблеми в близко бъдеще. Това, че Реал Мадрид стана шампион, не е изненада, ред му беше", обясни Стоичков.
Според него Барса се нуждае от нов треньор и нови играчи. 
 
"Кике Сетиен е много смирен, познавам го достатъчно добре, но неговият капацитет е за Бетис или Лас Палмас. Барселона е съвсем друго нещо. Много му вреди и асистентът Едер Сарабия. Лош съветник е, обижда играчите.
 
Нямам идея кой трябва да е новият треньор на Барса. Защо да не е Франсиско Хавиер Гарсия Пимиента, който води втория тим на Барселона. Навремето така бе даден шанс на  Гуардиола. Най-важното е да не се променя стила, който е запазена марка на Барса. 
 
Шави Ернандес няма да дойде сега. Следващата година може би, но само при нов съвет на директорите. Той каза ясно, че иска да остане още една година в Катар. За него е важно през това време да изгради треньорския си щаб.
 
Футболистите не са виновни за слабия сезон, който изпратихме. Каква вина може да има Антоан Гризман? Или Усман Дембеле, който е само на 20 години, но му липсва някой, който да работи с него. 
 
Мисля, че в Барселона липсват треньори, които да работят с играчите в отделните линии. Както бе по времето на Кройф.
 
Барса обаче има двама играчи, които имат голямо бъдеще - Ансу Фати и Рики Пуиг", обясни Камата.
 
Стоичков е сигурен, че Лео Меси продължава да бъде най-добрият играч.
 
"Меси е мит, най-големият футболист в света, но и той е човек, затова се нуждае от хора, които могат да му помогнат. Той е роден в Аржентина, но има ДНК-то на Барселона. Затова съм сигурен, че ще остане на "Камп Ноу" до края на кариерата си. Но не може и на този етап от кариерата си Меси да играе по петдесет мача годишно. Той трябва да получава почивка, както Луис Суарес, Жорди Алба и Серхио Бускетс", добави той.
 
Стоичков обаче отказа да отговори на въпрос за Марадона, с когото навремето бяха много близки, но развалиха отношенията след като аржентинецът не уважи 50-годишния му юбилей.
 
"Чао", отвърна българинът на въпрос дали се е чувал напоследък с Марадона.