Нападателят на Барселона Луис Суарес е заявил пред ръководството на клуба да потърсят нов нападател, който да го замести на „Камп Ноу“. 32-годишният нападател има шест гола в осем мача в Ла Лига през този сезон, но той самия знае, че няма да може още дълго да се представя на високо ниво.

„Ще дойде време, когато възрастта ми няма да ми позволява да давам това, което иска от мен Барселона“, започна Суарес пред уругвайското издание „Ovacion“.

„Но стига да мога, стига да имам сили, ако имам конкуренция ще много по-добре. Това, че търсят или искат да вземат нова девятка, не е нещо странно, това е реалността на футбола. Ще бъде по-добре за мен и по-добре за клуба, защото ще подхрани конкуренцията и ще бъде по-добре за бъдещето“, добави уругваецът.

Суарес , който е в каталунската столица от 2014 година и кара шестия си сезон на „Камп Ноу“, има желание да продължи кариерата си до Световното първенство в Катар през 2022 година. Това ще бъде четвъртото му участие на Мондиала.

„Надявам се. Убеден съм, че ще мога да играя“.

Според различни информации Барселона се интересува от нападателите Лаутаро Мартинес от Интер, Ерлинг Холанд от РБ Лайпциг и Карлос Вела от Лос Анджелис ФК. Все още има надежда и за евентуално завръщане на Неймар.