Звездата на Барселона Луис Суарес призна, че не е посмял да признае истината относно ухапването по Джорджо Киелини по време на Мондиал 2014 дори и пред собствената си съпруга. Уругвайския национал описа състоянието си като пълно отрицание и призна, че е потърсил специализирана помощ.

Инцидентът се разигра по време на един от мачовете в груповата фаза. Уругвай победи Италия с 1:0, но след срещата всички говореха за случилото се между Суарес и Киелини. Тъй като тогава ВАР не беше достъпен във футбола, нападателят остана ненаказан в мача, но след това получи 4-месечна санкция от ФИФА.

„Моята съпруга ме попита какво стана и аз ѝ отвърнах, че просто се сблъскахме. Не приемах реалността, бях в пълно отрицание, а това беше голяма грешка”, призна Суарес пред „Фокс Спортс”.

„Обърнах се към психолог и това наистина ми помогна да приема грешките и да порасна. Страдах много по време на този период – заради жена ми, заради децата и моите съотборници.”

„Въпреки това към мен се отнасяха нехуманно. Подписах с Барселона, а те дори не ми организираха представяне пред медиите. Мислех, че с кариерата ми е свършено и ще бъда принуден да спра с футбол”, добави Суарес.