Нападателят на Барселона Луис Суарес най-накрая се върна към отбелязването на головете, след като се разписа на два пъти при успеха с 3:0 над Леганес. Уругваецът заяви, че паузата за националните отбори му е повлияла позитивно и той се чувства в много по-добра форма.

Критичният Валверде: Не бяхме така блестящи, както сочи резултатът

„Трябваше отново да се почувствам добре, да се почувствам важен. Тези голове помогнаха на отбора да вземе три точки”, коментира 30-годишният футболист.

„Смятам, че победата беше важна. Винаги се опитваме да играем по-добре с всеки изминал мач, но понякога просто не е възможно. Свикнахме напоследък да се представяме добре и да печелим.”

Защитата на Барса постави рекорд в Ла Лига

След нулевото реми между Реал Мадрид и Атлетико Барса увеличи дистанцията си спрямо столичните грандове. „Преднината ни е добра, трябва да вървим по същия път.”

В следващия кръг Барса гостува на втория в класирането Валенсия (27 точки), който изостава на 7 пункта зад каталунците. Те няма да могат да разчитат на Жерар Пике за сблъсъка. „Липсата на Жерар ще се усети на „Местая”. Той е много важен футболист. В същото време обаче има други в отбора, които ще се опитат да го заменят по най-добрия начин”, допълни Суарес.