Футболистите на Барселона са единодушни в подкрепата си за Хуан Карлос Унсуе, който е определян като фаворит за наследник на Луис Енрике, твърди „Sport“.

Енрике вече обяви, че ще напусне Барселона след края на сезона, когато договорът му с клуба изтича.

Всички играчи на каталунците са обединени около идеята Унсуе даа наследи Луис Енрике.

Унсуе има дори пълната подкрепа на лидерите в отбора Лионел Меси, Андрес Иниеста и Хавиер Масчерано.

Настоящият помощник на Луис Енрике е един от големите фаворити за негов заместник и ръководството на каталунците е провело разговор с Лео Меси, Луис Суарес, Неймар и компания по темата.

След него е станало ясно, че всички на "Камп Ноу" одобряват идеята Унсуе да заеме поста на Лучо. Той познава отбора отлично и няма да има никаква нужда за адаптация. Самият Унсуе също се чувства готов да застане начело на Барса.

Барса решава новия треньор след Ел Класико

Ръководители на каталунците вече са разговаряли с 49-годишния специалист и са го питали дали има готовност да поеме предизвикателството, а той е отговорил положително. Унсуе бе треньор на Нумансия през сезон 2010/11 и на Расинг Сантандер през 2012 г. В Барселона стана асистент на треньора Луис Енрике през 2014 г. Като футболист на поста вратар Унсуе игра за Барселона в периода 1988-1990, но участва само в пет мача за отбора, преди да премине в Севиля, където стана неизменен титуляр и записа близо 300 мача в различните турнири.

Унсуе е готов да оглави Барселона

Другите спрягани имена за нов старши треньор на Барселона са Ернесто Валверде, Маурисио Почетино, Роналд Куман, Масимилиано Алегри, Джовани ван Бронкхорст и Леонардо Жардим.