Отборите на Барселона и Еспаньол се изправят един срещу друг в местното дерби от 14-ия кръг на испанската Ла Лига. Срещата на стадион „Камп Ноу“ стартира днес в 22:00 часа и ще можете да я гледате в пряко предаване по MAX Sport 4.

В Барса всички ще се в приповдигнато настроение, защото очакват да видят дебюта на своята легенда Шави Ернандес начело на тима. Бившият полузащитник се завърна в клуба на поста старши треньор на мястото на уволнения Роналд Куман. Очакванията към него са големи, а работата за вършене не е малка, но ще бъде отлично начало, ако тръгне с победа в местното дерби.

Голямата изненада в дебюта на Шави е присъствието на 17-годишния Илиас Ахомаш в стартовия състав. Той е предпочетен вместо Фернандо Коутиньо, който е на пейката. Сред титулярите е и възстановеният от контузия Жерар Пике.

Шави обаче няма да може да разчита за днешния сблъсък на контузените Педри и Усман Дембеле. „Каталунците“ се намират на незавидната за тях девета позиция с актив от 17 точки, като изостават от лидера Реал Сосиедад с 11 пункта.

Еспаньол, който се завърна в елита през този сезон, върви добре до този момент, като има същия актив от точки на Барселона, но заема 11-ата позиция заради по-лошата си голова разлика. Треньорът Висенте Морено няма да може да използва днес Оскар Хил.

За последно двата състава се изправиха един срещу друг през юли миналата година, когато Барселона се наложи с минималното 1:0. Последната победа на Еспаньол в  дербито пък датира от януари 2018 година, когато победиха с 1:0 в първи мач от ¼-финалите за Купата на Краля, но след това отпаднаха след загуба с 2:0 на „Камп Ноу“.


22:00 часа | БАРСЕЛОНА – ЕСПАНЬОЛ

Ла Лига, 14-и кръг

Стартовите състави на двата отбора:

БАРСЕЛОНА (4-3-3): 1. Марк-Андре тер Стеген – 22. Оскар Мингеса, 3. Жерар Пике, 2. Ерик Гарсия, 18. Жорди Алба – 28. Николас Гонсалес, 5. Серхио Бускетс, 21. Френки де Йонг – 30. Гави, 9. Мемфис Депай, 37. Илиас Ахомаш

Старши треньор: Шави Ернандес

ЕСПАНЬОЛ (4-3-3): 13. Диего Лопес – 3. Адриа Педроса, 4. Леандро Кабера, 24. Серхи Гомес, 22. Алейш Видал – 25. Янхел Ерера, 10. Сержи Дардер, 15. Давид Лопес – 23. Адриан Ембарба, 11. Раул де Томас, 9. Хави Пуедо

Старши треньор: Висенте Морено


Главен съдия: Карлос Дел Серо Гранде, Испания

Стадион: „Камп Ноу“, Барселона, Испания

Начало: 22:00 часа