В съботната вечер Реал Мадрид и Барселона сътвориха истинско дерби. Мачът наистина се превърна в спектакъл, но след края на срещата, триумфът бе за „кралския клуб“, който спечели с 2:1. По този начин Реал изпревари Барса в класирането, като тимът на Зинедин Зидан заема втората позиция, само на точка от лидера Атлетико Мадрид.

Въпреки поражението в Ел Класико, вратарят на Барселона Марк Андре Тер-Стеген призова специалистите да не отписват отбора от борбата за титлата в Ла лига. Според стража, оставащите 8 мача до края на сезона ще решат всичко и Барселона има силите да вдигне трофея след последния кръг.

„Това, че сме загубили от Реал не означава нищо и просто трябва да си извадим поуките. Една загуба не определя сезона ти и ние все още вярваме, че можем да станем шампиони. Изоставаме на 2 точки от Атлетико Мадрид и смятам, че нещата са в нашите ръце. Никой да не ни отписва, защото не сме казали последната си дума, вече се готвим за финала в събота и знаем колко важен мач очаква целия отбор. Много е важно да триумфираме с Купата на Краля. Това е значим трофей за нас и нашите фенове. Едно отличие напълно ще осмисли целия сезон за Барселона. Мислим единствено за финала с Атлетик  и ще излезем с мисълта за победа и нова купа във витрината на клуба“, завърши германецът.