Селекционерът на олимпийския национален отбор на Испания Санти Деная иска да извика в своя тим Педри в състава за Париж 24, съобщава вестник “Спорт”. Това означава, че халфът ще трябва почти без почивка да се присъедини към селекцията на Деная веднага след Евро 2024 през това лято в Германия.

Халфът вече имаше такъв случаи през лятото на 2021-а, когато първо бе извикан за Евро 2020, където “ла фурия роха” достигна полуфиналите, а само няколко седмици по-късно бе част от отбора, който достигна финала на Олимпиадата в Токио. Тогава той записа рекорден брой двубои за сезона, но това бе определяно като грешка от много от футболните специалисти. През този сезон Педри е записал едва 19 двубоя с два гола и три асистенции и общо 1252 минути на терена.

Това се дължи на проблемите с травми, като от началото на кампанията той е пропуснал около три месеца поради различни физически проблеми, но въпреки това селекционерите на Испания продължават да плануват сериозни натоварвания за едва 21-годишния играч.