Новото попълнение на Барселона Жан-Клер Тодибо заяви, че е много щастлив от своя трансфер на „Камп Ноу“. Каталунците си осигуриха услугите на 19-годишния футболист, след като той подписа предварителен договор с тях.

„Много съм щастлив, че подписах с Барселона. Това е повече от клуб. Щастлив съм за гласуваното ми доверие“, коментира Тодибо.

„Това ще бъде нов етап в началото на моята кариера. Аз съм готов да дам всичко от себе си, за да постигна големи успехи“, добави французинът.

„В момента съм все още футболист на Тулуза. Аз винаги ще бъда благодарен на този клуб за възможността, която ми даде“, каза още Тодибо.

Френският футболист ще се присъедини към испанския шампион на 1 юли 2019 година със свободен трансфер, защото договора му с Тулуза изтича в края на сезона и каталунците няма да плащат сума за правата му. 

“Тодибо е висок защитник със силен десен крак, който може да играе и като централен бранител, и като централен полузащитник. Като юноша често се подвизава в халфовата линия, най-вече заради умението си да работи добре с топката”, пишат от Барса в официалния си уебсайт. 

“Една от най-силните му страни е впечатляващата физика, както и добрата му игра във въздуха. Едва 19-годишен той пристига в Барселона като един от най-обещаващите играчи в цяла Европа”, допълват още каталунците.